Ανακοίνωση σχετικά με τη βοήθεια των πολιτών

Στις δύσκολες αυτές ώρες που πλήττουν την χώρα μας με τις πυρκαγιές να μαίνονται ανεξέλεγκτες, μας έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση η προθυμία του κόσμου να βοηθήσει.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον να συνδράμετε, κατανοούμε απόλυτα την θέλησή σας να βοηθήσετε στις πυρόπληκτες περιοχές, όμως δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν να συμμετέχετε στην κατάσβεση. Μην ξεχνάτε, πως για να επιχειρήσει κάποιος σε συμβάν και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς, δεν φτάνει μόνο το σθένος που πολλές φορές μπορεί να γίνει και μεγάλο εμπόδιο.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής δασοπυροσβέστης δεν «του πετάμε» μια στολή και ένα κράνος και είναι έτοιμος για τη «μάχη», χρειάζονται αρκετές ώρες εκπαίδευσης και εξοικείωσης με το αντικείμενο για να μπορεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικός στο έργο του αλλά πάνω από όλα ασφαλής.

Χρειάζεται εκπαίδευση, κατάλληλος εξοπλισμός (Μέσα ατομικής προστασίας, ειδικός ρουχισμός, κατάλληλα υλικά) που εάν δεν έχει κάποιος μπορεί να ρισκάρει την υγεία του, την ασφάλειά του αλλά και την ασφάλεια της ομάδας που συνδράμει.

Μπορείτε λοιπόν να βοηθήσετε με πάρα πολλούς τρόπους στις δύσκολες αυτές συνθήκες, από μεταφορά ατόμων, παροχή βοήθειας στους πληγέντες, κοινωνική βοήθεια, όχι όμως με κατάσβεση.

Εάν θέλετε να συνδράμετε πραγματικά, είναι πολύ σημαντικό για κάθε τέτοια δύσκολη στιγμή, να επισκεφτείτε την εθελοντική ομάδα που υπάρχει στην περιοχή σας, να εγγραφείτε μέλη και μετά από την κατάλληλη εκπαίδευση, να μπορείτε να βοηθήσετε πραγματικά έχοντας τα κατάλληλα εφόδια.