Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά ιδιαίτερη για όλους μας. Ακόμη μία χρονιά που είχαμε την πανδημία COVID-19 στις ζωές μας, όμως πέραν αυτού, κληθήκαμε αντιμέτωποι να αναμετρηθούμε με φυσικά φαινόμενα, που δεν κάνουν… «παύση»!

Σε μία ανασκόπηση για τη χρονιά που μας αφήνει, η Ομάδα μας συνέδραμε σε πλήθος συμβάντων καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Με την έναρξη του 2020, είχαμε την κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία εκτός από το λευκό, όμορφο και εντυπωσιακό για πολλούς τοπίο, έφερε μεγάλες καταστροφές και πτώσεις δέντρων σε όλη την Αττική αλλά και στην Ηλιούπολη. Η ομάδα μας συνέδραμε στο να μείνουν οι περισσότεροι δρόμοι ανοιχτοί αλλά και μετέβη σε αρκετές παροχές βοηθείας, μένοντας σε πλήρη ετοιμότητα όλο το 24ωρο για όλες τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Μπορεί ευτυχώς ο τομέας μας να βγήκε σχετικά αλώβητος, όμως οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου στην Αττική, δεν μας άφησαν άπραγους. Τόσο στη Βαρυμπόμπη, όσο και στα Βίλια η ομάδα μας συνέδραμε με οχήματα και εθελοντές βάζοντας το λιθαράκι της στην καταστολή την πυρκαγιάς.

Κι ενώ μικρές και μεγάλες πυρκαγιές εκτυλίσσονταν στην Αττική, η ομάδα μας καλούμενη να συνδράμει στην προστασία του Υμηττού, έμεινε για πάνω από 40 ημέρες σε 24ωρη λειτουργία με ξενύχτια και περιπολίες στο βουνό από τους εθελοντές μας…

Η αντιπυρική περίοδος τελειώνει και η πληγωμένη Αττική, έχει τώρα να αντιμετωπίσει κακοκαιρίες όπως ο «Μπάλλος» που έφερε και αυτός με τη σειρά του προβλήματα. Η ομάδα μας συνέδραμε σε κοπές δέντρων αλλά και σε αντλήσεις υδάτων, όπου κλήθηκε.

Αυτά ήταν μόνο κάποια από τα συμβάντα που επιχείρησε η Ομάδα μας. Ακόμη, τη χρονιά αυτή, συνδράμαμε σε αναζητήσεις ατόμων αλλά και διασώσεις και σε πολλά ακόμη συμβάντα που αποτυπώνονται στο παρακάτω γράφημα.

Ο απολογισμός αυτός ίσως να είναι μικρός μπροστά σε όλο το έργο που προσφέρουν οι Εθελοντές όχι μόνο της ομάδας μας αλλά και των υπόλοιπων εθελοντικών ομάδων. Ελπίζουμε η νέα χρονιά να φέρει λιγότερες καταστροφές. Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα, στο πλευρό των πολιτών για να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε όπως κάνουμε για πάνω από 20 χρόνια!