Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με αφορμή αυτό, το Σάββατο 05/06/2021 ήταν γεμάτο δράσεις για την Ομάδα μας!

Αρχικά, είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί στις εγκαταστάσεις του Πυροφυλακίου, το ΣΕΟ Τοπικό Τμήμα Ηλιούπολης. Χαρούμενες φωνές από παιδιά κάθε ηλικίας, γνώρισαν την ομάδα μας και τον Υμηττό μας και έμαθαν κάποια βασικά πράγματα για τους κινδύνους από την πυρκαγιά και το πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε αλλά και να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Βασίλης Σπανάκης. Ο κ. Βασίλης Σπανάκης, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που προβληματίζουν τις εθελοντικές ομάδες και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις μας.

Έδειξε πως κατανοεί την ανάγκη άμεσης επίλυσης των θεμάτων που ταλανίζουν για πολλά χρόνια τις εθελοντικές ομάδες και έχει διάθεση να συμβάλει με κάθε τρόπο στη επίλυσή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ και συμμετείχαν οι εθελοντικές οργανώσεις Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης, Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής και η Ομάδα μας.