Έναρξη Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

🧑‍🚒 Με επιτυχία οι εθελοντές μας ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της εκπαίδευσης στη νέα Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια.

🎉 Είναι μεγάλη μας χαρά που η Ομάδα μας ήταν από τις πρώτες ομάδες που εκπαιδεύτηκαν στο πρώτο τριήμερο εκπαίδευσης, 18-20 Νοεμβρίου, στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, στα Βίλια Αττικής.

📍Επιπλέον, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 2022 ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης πραγματοποίησε και τα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας (ΑΠΟΠ) στις νέες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στα Βίλια Αττικής, παρουσία του Υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Βουλευτών, εκπροσώπων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημάρχων και εκπροσώπων της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους Εθελοντικών Οργανώσεων.

📌 Αγκαλιάζουμε το νέο αυτό εγχείρημα, που στόχο έχει την ενίσχυση του θεσμού του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας, σε ένα νέο αναβαθμισμένο πλαίσιο, που ο ρόλος όλων μας πηγαίνει ένα βήμα “ψηλότερα”.

👏 Ένα όραμα που ενστερνιζόμαστε, και ως ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, για να λυθούν χρόνια προβλήματα στον Εθελοντισμό και να γίνουν δραστικές επεμβάσεις που θα ενισχύσουν τον ρόλο και τη συνδρομή μας.

🔗 Τέλος ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και τον Διοικητή της Ακαδημίας για τη φιλοξενία στις νέες εγκαταστάσεις.

Με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης