Συμμετοχή της Ομάδας σε διημερίδα στην Κάτω Αχαΐα

Το Σάββατο και την Κυριακή 14-15/09/2019 στη Κάτω Αχαΐα, η ομάδα μας συμμετείχε στη διημερίδα που διοργάνωσε το ΣΕΔΙΠ Δυτικής Αχαΐας – Σώμα Εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας με θέμα την αντιπυρική περίοδο του 2020 και διάφορα προβλήματα που αφορούν τις Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, εγγεγραμμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και χρίζουν άμεσης επίλυσης με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Στην διημερίδα που έλαβε μέρος στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας παρευρέθησαν ο Ειδικός Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κ. Καραγιάννης Γιώργος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος κ. Γεωργακόπουλος Ευθύμιος, ο Διοικητής Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Πύραρχος κ. Στεμπίλης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Ορλώφ Κυριάκος και οι κάτωθι Εθελοντικές Ομάδες Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

1. ΣΕΔΙΠ Δυτικής Αχαΐας – Σώμα Εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας

2. Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης – Διάσωσης «Ε.Ο.ΠΥ.Δ»

3. Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

4. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού

5. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης

6. ΕΔΑΣΑ

7. Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ

8. Εθελοντές Ιωνίας

Την Κυριακή 15/09 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και συγκεκριμένα στο δάσος της Στροφυλιας, ένα Πάρκο προστατευμένο με διεθνείς Συνθήκες όπως RAMSAR και NATURA 2000, όπου είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά και να το περπατήσουμε παρέα με τους συναδέλφους που φυλάνε το μοναδικό αυτό οικοσύστημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εκπροσώπηση μέσω του Ειδικού Γραμματέα στη διημερίδα, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη παρουσία της, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για τη παραχώρηση της αίθουσας του Δημαρχείου της Κάτω Αχαΐας και τη κάλυψη του catering της διημερίδας, τον επιχειρηματία κ. Δημόπουλο Δημήτριο, Enervillas για τη διαμονή και την εξαιρετική φιλοξενία, τον επιχειρηματία κ. Αγγελόπουλο Κώστα, «ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ» για το υπέροχο γεύμα της Κυριακής και τέλος τον επιχειρηματία κ. Τζένο Γεώργιο «ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ» για το υπέροχο γεύμα του Σαββάτου.