Πυρκαγιά εν υπαίθρω στον Καρέα

Πυρκαγιά εν υπαίθρω στο τέρμα της οδού Κλεισούρας εκδηλώθηκε το Σάββατο 26/9/2020 στις 14:35 στην περιοχή του Κάρεα στο Βύρωνά. Πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του δυνατού ανέμου πλησίον οικιστικού ιστού με φορά προς το σκοπευτήριο Βύρωνα. Ευτυχώς η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εναέριων μέσων ήταν ακαριαία με αποτέλεσμα να περιοριστεί γρήγορα η πυρκαγιά και να διασωθεί ένας από τους ελάχιστους πνεύμονες πράσινου του Υμηττού.

Στο συμβάν συμμετείχαν τα 5 οχήματα της ομάδας μας, με πλήρωμα 16 εθελοντών, οχήματα από 1ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο και 12ο Π.Σ. Αθηνών, όχημα από την Π.Υ. Κορωπίου, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 2 ομάδες πεζοπόρου, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφοι καθώς επίσης και οχήματα από τις εθελοντικές ομάδες Κέντρο Προστασίας Δασών Και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας-ΕΔΑΠΥΓ, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης, Εθελοντική Δασοπροστασίας Καισαριανής, Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ, ΔΑΚ, Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγ. Στεφάνου, Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, Πολιτικη Προστασια Κρυονεριου, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα που έλαβαν μέρος εθελοντικών ομάδων και Π.Σ. για την άψογη συνεργασία. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αντζινάς Γιάννης Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης για την παροχή τροφοδοσίας φαγητού για όλα τα πληρώματα της ομάδας μας.