Δεύτερη αποστολή με την Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π. στα Τρίκαλα

Η ομάδα μας, βρέθηκε για δεύτερη φορά στην πληγείσα περιοχή των Τρικάλων, με την αποστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης.

Ακολουθεί αναλυτικό δελτίο τύπου, αναδημοσιευμένο από την Π.Ο.Ε.Ο.Δ.Π.:

“Η ΠΟΕΟΔΠ βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο πλευρό των πληγέντων στη Θεσσαλία, με την δεύτερη αποστολή να ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 17/09/23.

Ομάδες – μέλη της Ομοσπονδίας, από το απόγευμα της Παρασκευής 15/09/23 μέχρι και την Κυριακή, βρέθηκαν στην Θεσσαλία που ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της, συνδράμοντας την Π.Υ. Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, 8 ομάδες με 30 έμπειρους εθελοντές, επιχείρησαν στην περιοχή των Τρικάλων με 10 οχήματα πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων απομακρύνσεις φερτών υλικών και πλύσεις οδοστρωμάτων, δείχνοντας έτσι ότι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες, καλύτερα.

Επιπλέον, το Σάββατο 18/09/23, η αποστολή, χρειάστηκε να συνδράμει και σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού Τρικάλων, αποδεικνύοντας ότι οι εθελοντές μας είναι πάντα σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν με επαγγελματισμό οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί.

Παράλληλα η Ομοσπονδία οργάνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες. Τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν, μεταφέρθηκαν και διαμοιράστηκαν με επιτυχία από την Κυριακή έως και την Τετάρτη, στα χωριά Φλαμούλι, Γλίνος, Λόγγος, Φαρκαδόνα, Κεραμίδι, Πηνειάδα, Αστρίτσα, Γριζάνο και Μεγάλα Καλύβια. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Theodosiou Bros Ltd / Triad Ltd για την μεταφορά της βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Πολύτιμος αρωγός στην αποστολή μας ο Δεσμός – Desmos που εξασφάλισε και προμήθευσε πολύ σημαντική βοήθεια σε υλικά στηρίζοντας εμπράκτως το έργο μας.

Συγκεκριμένα, την 15η Σεπτεμβρίου 2023 παραλάβαμε τα κάτωθι:

▪️Εξειδικευμένα μέσα ατομικής προστασίας (ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, μάσκες προσώπου με φίλτρα, προστατευτικά γυαλιά) για την προστασία των εθελοντών από μολυσμένα ύδατα

▪️25 πλυστικά μηχανήματα για επιχειρήσεις απολύμανσης

▪️3 γεννήτριες για παροχή ρεύματος

▪️Είδη πρώτης ανάγκης όπως χλωρίνες, καθαριστικά, αντικουνουπικά, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά

Ευχαριστούμε θερμά τον Δεσμό για την γενναιόδωρη αυτή χορηγία διότι βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των Εθελοντών.

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης στο δύσκολο έργο μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ

Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης Και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ

Seda Andros

Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΠΠΕΚ Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου

Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας