Πυρκαγιά εν υπαίθρω στην Ηλιούπολη

Η 17η Ιουλίου 2015 θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας σαν ημέρα πένθους. Μέρα πένθους για ένα συνάνθρωπό μας που χάθηκε, μέρα πένθους για τον Υμηττό μας που τόσο αγαπάμε.

Πέντε ώρες στάθηκαν αρκετές για να καεί το βουνό μας, το βουνό που με ατελείωτες ώρες βάρδιας όλα τα προηγούμενα χρόνια προστατεύαμε. Πέντε ώρες ήταν αρκετές για να μείνει μόνο στάχτη και κάρβουνα.Παρασκευή μεσημέρι κληθήκαμε να μεταβούμε πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα για πυρκαγιά εν υπαίθρο.

Τα τέσσερα πυροσβεστικά που διαθέτει η Υπηρεσία μας και οι εθελοντές της ρίχτηκαν με λύσσα στις φλόγες. Κυνηγήσαμε την πυρκαγιά από τον Άι Γιώργη στην οδό Παύλου Μελά, από την οδό Παύλου Μελά στα Αστυνομικά και από εκεί στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Ηλιούπολης και έπειτα στην κορυφογραμμή του Υμηττού με αδιάκοπη προσπάθεια μέχρι το βράδυ.

Καταφέραμε να γλιτώσουμε σπίτια και περιουσίες των συμπολιτών μας.Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία αξιοποιώντας και την τελευταία ικμάδα της αντοχής τους στον άνισο αγώνα τους με την πύρινη λαίλαπα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους και φίλους από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ,την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης, την Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου-Χολαργού-ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ, τον Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγ. Στεφάνου και της Δασοπροστασια Πυροσβεση Γλυφαδας που έτρεξαν να μας βοηθήσουν, στους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους απλούς πολίτες που κουβάλησαν μία σωλήνα ή μας πρόσφεραν ένα μπουκάλι νερό την ώρα της κατάσβεσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους επαγγελματίες της πόλης μας που στάθηκαν δίπλα μας τις δύσκολες αυτές ημέρες και πιο συγκεκριμένα Το Σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, το ψητοπωλείο Το σουβλάκι του “Ασώτου”, το Παραντίνο αναψυκτήριο (Parantino Parantino), το καφέ Snack Attack -The coffee shop-, την Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η) και τέλος τον κ. Τάκη Κογκορώση του Αναψυκτηρίου Δ. Κιντής.